zondag 24 augustus 2014

over boeiende doe het zelf-tv-avonden, snuisterijen tussen sanitaire toestellen en brocollimousse en parmakrokantjes

Maandag werkte onze aannemer onze carport af. Het houten kader voor het plat dak is geplaatst. Daarboven werkte de aannemer af met de laatste rijen snelbouwsteen. Mooi werk.
 
De vrije avonden spendeerden we deze week met een ander type klusjes. Te beginnen met het bestuderen van de handleiding voor het installeren van onze ventilatie. Boeiende tv-avond, zeg maar.
Een andere avond spurtten we na het werk naar de Faq. Je kent het wel, zo'n megagrote winkel met groen logo, gespecialiseerd in sanitair en verwarming. We snuisterden tussen de baden, douches, kranen, ... . Faq heeft als voordeel dat ze enorm veel in toonzaal hebben ter demonstratie. Nadeel: er hangt een wel heel gepeperd prijskaartje aan al het moois. Prijzen vergelijken is een must. Dus daarna reden we door naar de Gamma, waar ze ook wel wat sanitair in aanbod hebben.
Op basis van die snuisterijen moeten we nu een definitieve beslissing maken. Zodat de mannen van Sack onze legplannen voor de sanitaire leidingen kunnen maken.
 
Donderdagavond kregen we van onze architecte huiswerk mee: een stuk van het plafond van onze toekomstige berging afbreken. Een stukje maar, zodat ze kon zien hoe dicht de balken onder de bovenliggende plankenvloer bij elkaar liggen. Boven die balken en plankenvloer komt immers onder andere onze badkamer, met bad en douche. En de balken moeten dan dicht genoeg bij elkaar liggen om dat gewicht te kunnen dragen. Zoniet, dan moeten ze daar stabiliteitsgewijs een oplossing voor uitwerken.
Maar we deden wat van ons gevraagd werd. Met de koevoet een gat maken in het pleister-/gyprocachtige plafond. En trekken en meppen maar. Alweer een hééééél stoffig werkje. Maar we kregen goeie punten: onze architecte kon de bovenliggende balken goed bekijken. Binnenkort breken we het plafond verder en volledig af. Zonder plafond gaat handiger zijn om de nieuwe leidingen voor elektriciteit en sanitair door te leggen. 

 
Stof moet je altijd wegspoelen met iets smakelijks!
Een ander huiswerkje was het opnieuw uitgraven van een beekje naast de betonplaat van de carport. De aannemer had al een laagje roefing tegen de betonplaat gebrand, als preventieve behandeling tegen eventueel water. Maar er diende nog een extra laag tegen gebrand te worden. Ware het niet dat er al opnieuw grond tegen de betonplaat lag. Uiteindelijk bleek mijn mama dat dichten van de beek al goedbedoeld uitgevoerd te hebben. Maar een tikkeltje te vroeg dus. Dus groeven wij de grond weer weg. Gelukkig geen lange strook en ook niet onnoemelijk diep. Dus klusje snel geklaard!
 
Dit weekend geen verbouwactiviteiten. Neen, dit weekend schoolden we onszelf om naar een cateringteam. Maja en ik hielpen vrienden Lies en Bert om één van hun hapjes voor hun huwelijksfeest in elkaar te flansen. Een brocollimousse met een krokantje van parmaham en een snuifje paprikapoeder. Afgaand op de mooie looks van de hapjes én de gesmaakte reacties, denk ik dat we geslaagd zijn in onze omscholing. Technisch iets minder succes: net nadat de laatste brocolliroosjes gemixt waren, ontplofte onze mixer. Rookdampen everywhere! 
 
 
We hadden nog een overschotje brocollimousse en parmakrokantjes over. Die gelegenheid konden we niet laten liggen om er een lekker vettig huwelijkscadeau van te maken. Daarvoor verzamelden we: 
  • een mooie pot
  • een stevig overschotje brocollimousse en parmakrokantje
  • diepvrieszakjes
  • een mooie feestelijke strik (mooi herbruikt van de grote bus Persil die in promotie stond in de Colruyt, haha)
  • centjes om cadeau te doen aan het bruidspaar

En dan gaat men als volgt te werk: je verdeelt de centjes over verschillende diepvrieszakjes. En die diepvrieszakjes verstop je dan tussen de brocollimousse en parmakrokantjes. Dan nog sierlijk afwerken met een feestelijke strik en sticker. Et voilà. Een lekkere herinnering aan een prachtige trouwdag! 

Uitblazen van het trouwfeest deden we op de brocante van het vliegveld van Grimbergen. We trokken er bewust naartoe, op zoek naar dingetjes voor het interieur van ons huis. Zo zijn we onder andere van plan om onze gang op het gelijkvloers optisch te verbreden. Waarom? Omdat die gang tamelijk smal en wat donker is. En spiegels zijn een goed middel om ruimtes te verbreden. Et voilà, de eerste spiegel voor in die gang hebben we op de kop kunnen tikken. Een investering van 2 euro. Goed besteed, nee? Die spiegel binnenkort nog wat opknappen. En dan nog aanvullen met extra spiegels. Wie er nog wat staan heeft op zijn zolder of waar dan ook, geef maar een seintje!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten